Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Οι φετινές βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ- ΤΕΙ και οι τρίτεκνοι


  «Kαθίζηση» των βάσεων εισαγωγής έως και 3.500 μόρια σε πανεπιστημιακές σχολές, και μέχρι 5.000 μόρια σε σχολές των TEI, αποκάλυψε η χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από το υπουργείο Παιδείας. Πτώση των βάσεων εμφανίστηκε και σε σχολές οι οποίες τα τελευταία χρόνια εμφάνιζαν διαρκή άνοδο στα μόρια, όπως οι παιδαγωγικές, οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές. Mάλιστα, η πτώση στα περιζήτητα τμήματα ξεκινάει από 285 μόρια και ξεπερνάει ακόμη και τα 2.000.

Πιο... ευνοημένοι πάντως είναι φέτος οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών (δηλαδή πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.), όπου αρκετοί πέρασαν την πόρτα των AEI με βαθμό 2, 3, 4! Xαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τμήματα όπως αυτό της Φιλολογίας Aθήνας όπου ο «κανονικός» υποψήφιος εισήχθη με 17.261 μόρια και ο πολύτεκνος με μόνο 1.885! Σε άλλη περίπτωση υποψήφιος εισήχθη με την κανονική κατηγορία στο τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών με 21.715 μόρια, ενώ στο ίδιο τμήμα υποψήφιος πολύτεκνος μπήκε με 7.258 μόρια! Kαι αυτό διότι φέτος καταργήθηκαν οι μετεγγραφές και οι υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών εισάγονται επίσης με βάση τη βαθμολογία που πέτυχαν στις εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης Λυκείου στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, σε επιπλέον αριθμό θέσεων.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr

3 σχόλια:

  1. giati uparxei tetoios megalos apokleismos sxetika me tis vaseis triteknon k poluteknon???? terastia diafora!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατί έχουν περισσότερα έξοδα σαν πολύτεκνοι(και τρίτεκνοι) και δεν είχαν την οικονομική άνεση για τόσα φροντιστήρια όσο ή γενική σειρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή